Det lukter våt hund når jeg vasker gulvet, lukten henger lenge igjen i rommet. Vi har høganesfliser på gulvet i gangen og på kjøkkenet. Har prøvd flere forskjellige vaskemidler, men lukten er den samme. Flisene ble lagt for 13 år siden. Vi hadde hund de første årene vi bodde her, og har anskaffet hund nå igjen. Lukten har vært der hele tiden, med eller uten hund. Har også prøvd å bare vaske flisene, for å se om lukten kunne komme fra fugene, men det gjorde det ikke. Hva kan vi gjøre med dette, må vi legge nytt gulv? Finnes det noen spesialrens?

 

Hei,

Enkelte fliser er porøse og det kan danne grobunn for mikrober som avgir lukt av typen "våt hund" / "gammel gymbag" når det blir tilført fuktighet. Den beste måten å unngå denne lukten på er ved å unngå tilførsel av fuktighet ved vasking, hvilket er en begrensning i forhold til hvilke vaskemetoder du kan bruke. Du kan eventuelt forsøke å sterilisere flisene, og det kan være det hjelper for en liten stund, men lukten vil gradvis komme tilbake igjen. Til slik sterilisering kan du bruke sterk klorin, domestos, salmiakk e.l., eller teknisk sprit, gjerne med litt salmiakk i. Vanlig grønnsåpe vil ikke være tilstrekkelig for sterilisering. Jeg vil derfor anbefale at du steriliserer flisene og deretter at du passer på at flisene tilføres minst mulig fuktighet ved vanlig vask.

Det kan også være at det trenger vann innunder flisene gjennom fugene. Da er det kun en ting som hjelper utenom å skifte ut: å holde det tørt.

Lykke til!