Etter en juleferie på 2 uker returnerte vi til leiligheten vår og oppdaget at fryseskapet hadde stått uten strøm siden vi dro. Hele leiligheten luktet råttent kjøtt, men etter en omfattende vaskerunde og mye lufting var det kun fryseskapet som enda luktet. Vi vasket deretter fryseskapet med klor og diverse annet, men resultet var skuffende. Min samboer fant deretter ut at vi skulle smøre det inn med joghurt, og slik ble det. Etter et døgn vasket vi bort joghurten, men nå var det i hovedsak sur youghurtlukt som hang igjen. Så...fra det ene til det andre.

Mottar tips med stor glede!

 

Hei, Ja det var nok litt av en overraskelse å komme hjem til en slik lukt. Jeg har dessverre opplevd det selv, og det er ikke spesielt moro. Det var en god idé å "vaske" med yoghurt, men som du jo har oppdaget er bivirkningen en noe sur lukt, som henger igjen. Denne lukten er fettløselig og du bør i prinsippet kunne vaske den av med teknisk sprit. Bruk av Zalo (relativt konsentrert) som gnis opp til tett skum med en børste eller skrubb kan også redusere lukten noe. La Zalo'en virke noen minutter før du skyller av. Det er viktig å skylle godt med vann etterpå (5-10 ganger med lunkent til varmt vann), slik at du får fjernet restene av Zalo. Det er viktig å komme til i alle kriker og kroker, så ta deg god tid. Personlig ville jeg startet med Zalo. Skylt godt. Og evt. "etterpolert" med sprit om jeg følte behov for det. Det skal svært lite til før du kjenner den sure lukten, så det kan være at det henger noe igjen fremdeles, men du vil ganske sikkert få redusert lukten betydelig. Pass på å lufte ut godt, gjerne ved en temperatur noe over vanlig romtemperatur. Lykke til!

 

Hei igjen, og hjertelig takk for raskt svar!

Vi har nå fulgt din "oppskrift", og fryseskapet er i drift igjen, endelig! Henger ennå igjen litt lukt, men sammenliknet med tidligere tilstander er dette bare koselig. Skylder deg en stor takk, og ønsker deg lykke til med det nye året.