Dagsavisen papirutgave hadde  en artikkel om fjerning av røyklukt inne. Her finner du en kort gjennomgang av rådene med lukt.no's kommentarer.

Tips 1: slutte å røyke

Dagsavisens journalist mener at å slutte å røyke nok er det beste, og legger til at du alternativt kan ta røyken utendørs istedenfor innendørs.
Lukt.no's erfaringer er at å fjerne luktkilden alltid er det beste. Røyker du innendørs vil det alltid lukte "litt røyk" for noen, hvis du ikke lufter svært godt ut mens røyken ennå er fersk.

Tips 2: røyke under kjøkkenviften

Noen bruker kjøkkenviften for å trekke mest mulig av røyklukten ut av rommet mens en selv holder seg god og varm innendørs. Til det kan det sies at ikke alle kjøkkenvifter er like effektive og du skal være bra disiplinert for ikke å blåse noe av røyken ut i rommet.

Tips 3: diverse kjerringråd

Det finnes flere kjerringråd mot lukt og Dagsavisen nevner at du kan sette ut skåler med f.eks. epleskiver, eddik, hakket løk eller bakepulver. For å rense ut lukt etter en fest kan dette absolutt bistå i å redusere røyklukten. Alle stoffene vil kunne trekke til seg noe lukt, og epleskivene vil også tilføre en noe søtlig lukt av eple, som også vil maskere noe av røyklukten, slik at du ikke legger like godt merke til den. Når det gjelder bruk av løk, bør en være oppmerksom på at enkelte synes løklukt er nesten like plagsomt.

Tips 4: grundig vask

Dagsavisen har snakket med teamleder hos forbrukerservice hos Lilleborg som anbefaler at man vasker vegger, møbler og lignende med omtrent en måneds mellomrom i rom der det røykes jevnlig. Hun anbefalte bruk av salmiakk-løsning og la klokelig til at du gjerne kan sjekke om det du vasker tåler det ved å vaske på et mindre synlig sted først. På møbler kan det gjerne suppleres med Zalo, og du kan også prøve med Milo. Bruk grønnsåpe på tregulv og malte flater. Vasker du både vegg og tak, kan det lønne seg å ta veggene først.
Lukt.no's erfaring er at mange synes en slik grundig vask hver måned kan bli litt mye. Det er likevel lite som er bedre enn vask i forhold til det å fjerne lukt fra vegg, tak og møbler. Husk også at gardiner vil ta til seg lukt og har du ubehandlet tre vil lukt kunne feste seg ganske godt. Salmiakk kan være en ulempe om du har dyr i huset som kan trigges til å markere.

Tips 5: male med isolermaling

Skal du bli kvitt lukten for godt kan du i følge produktsjefen hos Beckers male over med en maling spesielt egnet til å forsegle lukten. Han påpeker til Dagsavisen at alle flater som skal males må vaskes først og være helt tørre. Malingen det er her snakk om heter Scotte isolermaling og den vil i tillegg dekke over misfarging fra nikotin og sot. Malingen vil dessverre ikke fungere på panel, da finishen blir for grov.
Lukt.no mener at å isolere en lukt vil i praksis kunne være like bra som å fjerne kilden og til dette formålet er en maling av denne typen mulig å bruke. Mange andre malinger vil ikke danne en tett forsegling, og da er du i grunnen like langt. Et alternativ er å "svette" lukten ut, noe som kan være tidkrevende, eller å bruke ozon, hvilket kun bør gjøres av trenet personell.

Kilde: Dagsavisen 6. november 2009, side 24