Har du et spørsmål vedrørende lukt kan du kanskje finne svaret her. Ta en titt og dersom du fremdeles sitter med spørsmål: ta kontakt.

Lukt fra fliser

Det lukter våt hund når jeg vasker gulvet, lukten henger lenge igjen i rommet. Vi har høganesfliser på gulvet i gangen og på kjøkkenet. Har prøvd flere forskjellige vaskemidler, men lukten er den samme. Flisene ble lagt for 13 år siden. Vi hadde hund de første årene vi bodde her, og har anskaffet hund nå igjen. Lukten har vært der hele tiden, med eller uten hund. Har også prøvd å bare vaske flisene, for å se om lukten kunne komme fra fugene, men det gjorde det ikke. Hva kan vi gjøre med dette, må vi legge nytt gulv? Finnes det noen spesialrens?

Les mer …

 

Fjerne katteurin

Hei hei :) jeg har en kattunge som er begynt å markere seg på forskjellige plasser i huset mitt... det meste har jeg fått bort med hjelp av rådene her , men han har også markert i sofaen og på en madrass som jeg ikke får i vaskemaskin... sofaen er microfiber . hva kan jeg gjøre for å få bort lukten der ???

Les mer …

 

Lukt fra fryseskap

Etter en juleferie på 2 uker returnerte vi til leiligheten vår og oppdaget at fryseskapet hadde stått uten strøm siden vi dro. Hele leiligheten luktet råttent kjøtt, men etter en omfattende vaskerunde og mye lufting var det kun fryseskapet som enda luktet. Vi vasket deretter fryseskapet med klor og diverse annet, men resultet var skuffende. Min samboer fant deretter ut at vi skulle smøre det inn med joghurt, og slik ble det. Etter et døgn vasket vi bort joghurten, men nå var det i hovedsak sur youghurtlukt som hang igjen. Så...fra det ene til det andre.

Mottar tips med stor glede!

Les mer …

 

Lukt i enebolig

Vi har kjøpt en enebolig fra 1965 (Selvaag). Problemet er nå at det lukter rottent egg i gangen. Vi har strippet veggene (panel), og fjernet glava. Lukten er fortsatt intens. Hva kan dette komme av og hva kan vi gjøre, evt. kontakte?

Les mer …

 

Luktproblemer fra marint avfall

Hei!

Jeg er går siste året på siv. ing. studier ved NTNU og skriver prosjektoppgave om fjerning og disponering av marin begroing (det være tang, sjøpøler, anmoner, blåskjell etc.) Et av områdene jeg studerer er luktproblemer når den marine begroingen blir eksponert for luft og starter forråtnelsesprosessen. Jeg lurte på om du vet noe om omfanget av lukt fra dette? Hvor lenge det vil lukte og spesielt hva man kan gjør for å begrense luktproblemene?

Håper du kan hjelpe meg!

Les mer …

 

Lukt i klesskap

Har dere noen tips om hvordan man kan fjerne gammel skaplukt i kleskott? Er det nødvendig å male? Kan vi regne med at lukten kommer fra selve treverket elelr fra sprekker, slik at disse må tettes?

Les mer …

 

Lukt fra nabo

I sommer har jeg vært plaget inne av en sopp-lukt. Bor i en leiegård og har ingen kontakt med naboen. Jeg bor i 5.etg. Har trodd at lukten kommer fra naboen under, men idag da jeg satt på cafe rett opp i gaten kjenner jeg igjen denne lukten på gatenivå, og da noe svakere. Kan du være snill å svare på dette.

Les mer …